Nieuws

Terug

’t Wordt ’n moal tied

Nieuw lunchconcept bij Melkbeernke Twents eetcafé - ’t Wordt ’n moal tied

Melkbeernke Twents Eetcafé introduceert een nieuw lunchconcept: ’t Wordt een moal tied. Een idee van chef Roy Oude Egbrink die het hippe foodconcept ‘sharing’ een Twentse invulling geeft. Gasten kiezen uit meerdere kleine gerechten die samen een zeer gevarieerd menu vormen.

Denekamp – Alle gerechten van de kaart worden verkleind en de prijzen daarmee ook. Bestelde je voorheen een of twee gerechten, vanaf nu zal je waarschijnlijk kiezen voor drie of zelfs vier gerechten. Samen evenveel en even duur als voorheen, maar dan veel gevarieerder. De gerechten worden geserveerd op het bekende plaenke van Melkbeernke. Zo kunnen de tafelgasten met elkaar delen.

Oude Egbrink legt uit: “Een concept waar ik al heel lang over nadenk en dat ik heel graag wil introduceren. Was vroeger de lunch eigenlijk iets voor zakelijke afspraken; dat is tegenwoordig héél anders. Lunchen is minstens zo belangrijk als diner. Daar past dit concept helemaal bij. Tapasachtig lunchen met de Twentse gerechten van Melkbeernke.”

’t Wordt ’n moal tied start op woensdag 16 oktober.

Nieuwe menukaart
Tegelijkertijd met ’t Wordt ’n moal tied introduceert Melkbeernke de vernieuwde menukaart. Daarop is een aantal nieuwe gerechten te vinden zoals bonbons van Twentse ham, rode paprikasoep, Doarper burgers, vegaburgers en  Köttelpeer’n.

Dry aged
Melkbeernke heeft nog een primeur: dry aged-gerechten. In de nieuwe dry aged-koeling wordt vlees ‘gerijpt’. “Hetzelfde idee als de boeren die vroeger de ham aan de balk hadden hangen, maar dan in een gecontroleerde omgeving met exact de goede temperatuur en luchtvochtigheid,” legt Oude Egbrink uit. “Wij gaan het gebruiken voor kalfs- en rundvlees. Het resultaat is fantastisch: we snijden de gedroogde buitenkant weg en wat geserveerd wordt, is prachtig rosé vlees. Ontzettend smaakvol.”

De dry aged-gerechten (zo’n 250 gram vlees) worden geserveerd voor de vaste prijs van 27,50 euro. Duurder dan de andere hoofdgerechten, want die worden altijd tussen 15 en 20 euro geserveerd. “Een luxe, extra optie op de menukaart. En zeker het proberen waard.”

Melkbeernke bezoeken
Twents eetcafé Melkbeernke is gevestigd aan de Vledderstraat 20 in het centrum van Denekamp. Melkbeernke is van dinsdag tot en met zondag te bezoeken vanaf 11.00 uur. Tot 17.00 uur is de kleine kaart beschikbaar, daarna geldt de avondkaart.

Het nieuwe lunchconcept ’t Wordt een moal tied gaat in op woensdag 16 oktober. Hetzelfde geldt voor de vernieuwde menukaart en de dry aged-gerechten.

’t Wordt ’n moal tied

Over ons

Welkom bij Melkbeernke, een echt Twents eetcafé in het hart van Denekamp.

Alle gerechten op de menukaart zijn zoveel mogelijk met lokale en regionale producten bereid.

Melkbeernke vertelt graag het verhaal van Twente en gaat daarom de verbinding aan met lokale en regionale boeren, telers en producenten.  Geen massaproducten dus, maar ingrediënten die zijn geleverd door mensen met passie voor het product en voor de streek en die garant staan voor een hoge kwaliteit. Dat betekent ook dat veel met seizoensproducten wordt gewerkt en de kaart dus voortdurend verandert.

Melkbeernke koopt direct bij lokale en regionale producenten en biedt ze een goede prijs, niet afhankelijk van groothandels.

En waar de naam Melkbeernke vandaan komt? Dat is de bijnaam van opa Bernhard Oude Egbrink, ooit de man die melk ophaalde bij de boeren voor de melkfabriek. Later werd Bernhards bijnaam ook de bijnaam van eigenaar en chef-kok Roy.

Samenwerking Twentse Bierbrouwerij

Twents eetcafé Melkbeernke heeft gekozen voor de Twentse Bierbrouwerij als drankenpartner. Heerlijk, eerlijk bier van de streek dus, gebrouwen in Hengelo. Natuurzuivere kwaliteitsbieren met de beste grondstoffen van het Twentse land.

Het assortiment wordt aangevoerd door Twents Premium Pils. Daarnaast zijn er speciaalbieren zoals Twents Oerpils, Twents Wit, Twents Bok, Twents Blond, Twents Radler en Twents Honingtriple.