Nieuws

Terug

Beste van Nederland... een grote verrassing

Bron: Tubantia

Eetcafé Melkbeernke uit Denekamp is door een vakjury van de Nederlandse Vak Jury  uitgeroepen tot beste van Nederland. Tot grote verrassing van eigenaar Roy Oude Egbrink. „Ik heb ons pas op de laatste dag aangemeld.”

Doe je vaker mee aan dit soort wedstrijden?

„Nee, dit was de eerste keer. Ik ben niet van dit soort wedstrijden. Ik zeg altijd dat ik een simpel en goed bedrijf heb met de nadruk op lekker en lokaal eten. Met wedstrijden heb ik wat dat betreft niets.”

Waarom deed je toch mee?

„Ik heb een creatief team dat in deze coronatijd steeds bezig is met nieuwe dingen. Deze wedstrijd was online en we bedachten dat ik met een scooter langs onze regionale leveranciers zou gaan om zo te laten zien waar wij onze ingrediënten vandaan halen. Dus we hebben gefilmd bij de Buffalo Farm, bij Bossum, bij Kappelhoff en Rob’s versshop, allemaal ondernemers waar wij mee samenwerken. Dat heeft het goed gedaan bij de jury.”

Was de eerste plaats een verrassing?

„Echt een heel grote verrassing mag je rustig zeggen. Omdat dit dus de eerste keer was, wist ik ook totaal niet wat ik ervan kon verwachten. Dan is de eerste prijs echt een grote verrassing, als bedrijfje uit het verre Denekamp reken je niet op de eerste plek bij een landelijke wedstrijd.”

Bij de publieksprijs eindigde je als tweede van de provincie...

„Dat vond ik minder verrassend. Het was niet zo dat we iedereen hebben opgeroepen op ons te stemmen, maar we zagen wel dat er vaak op ons gestemd werd. Maar eerlijk gezegd vind ik de eerste prijs landelijk bij de vakjury van meer gewicht dat tweede van Overijssel bij het publiek.”

En nu elk jaar meedoen?

„Ha ha, dat denk ik niet. Dat past ook niet bij ons café. Dit was een mooie ervaring en we gaan de prijs ook op al onze uitingen vermelden, want we zijn er wel ontzettend trots op. Maar om nu alles in het teken van dit soort wedstrijden te zetten, nee.”

Beste van Nederland... een grote verrassing

Over ons

Welkom bij Melkbeernke, een echt Twents eetcafé in het hart van Denekamp.

Alle gerechten op de menukaart zijn zoveel mogelijk met lokale en regionale producten bereid.

Melkbeernke vertelt graag het verhaal van Twente en gaat daarom de verbinding aan met lokale en regionale boeren, telers en producenten.  Geen massaproducten dus, maar ingrediënten die zijn geleverd door mensen met passie voor het product en voor de streek en die garant staan voor een hoge kwaliteit. Dat betekent ook dat veel met seizoensproducten wordt gewerkt en de kaart dus voortdurend verandert.

Melkbeernke koopt direct bij lokale en regionale producenten en biedt ze een goede prijs, niet afhankelijk van groothandels.

En waar de naam Melkbeernke vandaan komt? Dat is de bijnaam van opa Bernhard Oude Egbrink, ooit de man die melk ophaalde bij de boeren voor de melkfabriek. Later werd Bernhards bijnaam ook de bijnaam van eigenaar en chef-kok Roy.

Samenwerking Twentse Bierbrouwerij

Twents eetcafé Melkbeernke heeft gekozen voor de Twentse Bierbrouwerij als drankenpartner. Heerlijk, eerlijk bier van de streek dus, gebrouwen in Hengelo. Natuurzuivere kwaliteitsbieren met de beste grondstoffen van het Twentse land.

Het assortiment wordt aangevoerd door Twents Premium Pils. Daarnaast zijn er speciaalbieren zoals Twents Oerpils, Twents Wit, Twents Bok, Twents Blond, Twents Radler en Twents Honingtriple.