Nieuws

09
feb
2021

Snacks op Zundag

De Zaak, de Musketier en Melkbeernke organiseren samen 'Snacks op Zundag'.

Wandel zondag 28 februari door ons mooie dorp en geniet tegelijkertijd van heerlijke snacks die buiten, via onze stands, worden aangeboden. 

Voor de kinderen zijn er, buiten de snacks om, ook poffertjes verkrijgbaar ...

Lees verder

02
dec
2020

Beste van Nederland... een grote verrassing

Bron: Tubantia

Eetcafé Melkbeernke uit Denekamp is door een vakjury van de Nederlandse Vak Jury  uitgeroepen tot beste van Nederland. Tot grote verrassing van eigenaar Roy Oude Egbrink. „Ik heb ons pas op de laatste dag aangemeld.”

Doe je vaker mee aan dit soort wedstrijden?

„Nee, di...

Lees verder

03
juni
2020

Ons unieke lunch concept

Ook altijd zo'n zin om bij de lunch van alles wat te proeven? Dat kan nu! Met Melkbeernke's unieke lunch concept.
Kies jouw eigen combinatie van kleine broodjes en gerechten voor een heerlijke complete lunch geserveerd op Melkbeernke's Plaenke. 


01
juni
2020

Vernieuwde menukaart

Melkbeernke vernieuwt elk kwartaal de menukaart. Een paar nieuwe gerechten erbij, sommige gerechten worden aangepast. Zo is de kaart van Melkbeernke altijd verrassend en passend bij het seizoen.

Bekijk de menukaart

Lees verder

01
juni
2020

Dry-Aged vlees

Melkbeernke heeft zijn menukaart uitgebreid.

Vernieuwd is onder andere de lunchkaart, waarbij je nu jouw eigen broodjes en gerechten kan kiezen. Bovendien hebben we een menu met speciaal Dry-Aged vlees. Dit vlees is gerijpt in onze eigen  Dry-Aged koeling en daardoor nog malser en smaakvoller....

Lees verder

Over ons

Welkom bij Melkbeernke, een echt Twents eetcafé in het hart van Denekamp.

Alle gerechten op de menukaart zijn zoveel mogelijk met lokale en regionale producten bereid.

Melkbeernke vertelt graag het verhaal van Twente en gaat daarom de verbinding aan met lokale en regionale boeren, telers en producenten.  Geen massaproducten dus, maar ingrediënten die zijn geleverd door mensen met passie voor het product en voor de streek en die garant staan voor een hoge kwaliteit. Dat betekent ook dat veel met seizoensproducten wordt gewerkt en de kaart dus voortdurend verandert.

Melkbeernke koopt direct bij lokale en regionale producenten en biedt ze een goede prijs, niet afhankelijk van groothandels.

En waar de naam Melkbeernke vandaan komt? Dat is de bijnaam van opa Bernhard Oude Egbrink, ooit de man die melk ophaalde bij de boeren voor de melkfabriek. Later werd Bernhards bijnaam ook de bijnaam van eigenaar en chef-kok Roy.

Samenwerking Twentse Bierbrouwerij

Twents eetcafé Melkbeernke heeft gekozen voor de Twentse Bierbrouwerij als drankenpartner. Heerlijk, eerlijk bier van de streek dus, gebrouwen in Hengelo. Natuurzuivere kwaliteitsbieren met de beste grondstoffen van het Twentse land.

Het assortiment wordt aangevoerd door Twents Premium Pils. Daarnaast zijn er speciaalbieren zoals Twents Oerpils, Twents Wit, Twents Bok, Twents Blond, Twents Radler en Twents Honingtriple.